Ilona Diepeveen

Mijn naam is Ilona Diepeveen. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Met een achtergrond van operatie-assistente en fysiotherapie ben ik uiteindelijk de opleiding kinderfysiotherapie gaan doen in Rotterdam, omdat het behandelen van kinderen mij veel voldoening geeft.

Tijdens en na de opleiding heb ik in verschillende praktijken, in een ziekenhuis en een revalidatiecentrum ervaring opgedaan. In 2002 ben ik gestart met een eigen praktijk voor kinderfysiotherapie in Renswoude. Renswoude is een prettige werkomgeving door de open samenwerking met het consulatie-bureau, de huisartsen en de scholen. Daarnaast is er een actief Kindernetwerk, waar de zorgkinderen uit de gemeente multidisciplinair worden besproken en waar ik actief in deelneem.

Kinderfysiotherapie is een relatief jong vakgebied en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling, waardoor er steeds meer mogelijk wordt voor kinderen met motorische problemen. Ik volg regelmatig cursussen, congressen en nascholing, om recente ontwikkelingen bij te houden. Op deze manier kan ik uw kind op de beste manier ondersteunen. Ik zie het als een uitdaging om de ontwikkelingsmogelijkheden van een kind te kunnen vergroten. Ieder kind is hierbij uniek en vergt een eigen aanpak.   

Tijdens de behandelingen probeer ik de kinderen vaardigheden en compensatiestrategieën aan te leren. Hierdoor presteren ze beter in het dagelijks leven. Ik merk dat kinderen die motorisch beter functioneren, zich ook op sociaal emotioneel gebied beter ontwikkelen en ook op school beter mee kunnen komen.

Naast kinderen met motorische problematiek behandel ik ook kinderen met groeiklachten en vertraagde ontwikkeling , kinderen met orthopedische en neurologische problemen en kinderen met zindelijkheidsproblematiek.

Marloes Kamphuis - Woutersen

Mijn naam is Marloes Kamphuis - Woutersen. In mei 2008 heb ik na vier jaar studeren, mijn diploma fysiotherapie gehaald op de Saxion Hogeschool in Enschede. Al tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut wist is dat ik mij wilde gaan specialiseren tot kinderfysiotherapeut en zodoende heb ik ook mijn eindstage op de kinderafdeling van revalidatiecentrum De Kastanjehof in Apeldoorn gelopen. Ook mijn afstudeerscriptie was gericht op kinderen, waarbij ik de bruikbaarheid van de WOTA (Water Orientation Test Alyn) heb onderzocht. Na mijn studie ben ik als algemeen fysiotherapeut gaan werken bij een particuliere praktijk in Apeldoorn.

Na 1 jaar als algemeen fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik in 2009 begonnen aan de master opleiding voor kinderfysiotherapie in Breda. Tijdens deze opleiding ben ik bij een andere particuliere praktijk in Apeldoorn gaan werken waar ik de mogelijkheid kreeg om ook kinderen te gaan behandelen. Zodoende kon ik het geleerde uit de opleiding meteen toepassen in de praktijk. In deze praktijk heb ik veel kinderen met schrijfproblematiek begeleid, meegewerkt aan de “Drukke Kinderen Training” en verschillende cursussen voor Medical Taping gevolgd. In juni 2013 heb ik mijn diploma kinderfysiotherapie met goed gevolg gehaald. Om mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeut uit te breiden ben ik sinds januari 2013 werkzaam bij Kinderfysiotherapie Renswoude.

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen hulpvraag wat vraagt om een specifieke benaderingswijze. Dit maakt het werk erg uitdagend en afwisselend. Samen met het kind en de ouders werken aan een oplossing voor het bewegingsprobleem en het enthousiasme van de kinderen wanneer zij een doel behaald hebben geven mij veel voldoening en energie.

Mirjam Koops

Mijn naam is Mirjam Koops en ik ben geboren en getogen in Veenendaal. In 2019 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na een jaar werken in zowel een revalidatiecentrum als een eerstelijnspraktijk, begon het steeds meer te kriebelen om met kinderen te gaan werken. Ik pas al jaren graag op bij kinderen uit de buurt, en het lijkt mij leuk om het omgaan met kinderen te kunnen combineren met de fysiotherapie!
Samen (spelenderwijs) werken om een doel te bereiken, is iets wat mij erg mooi lijkt om te gaan doen. Om deze reden ben ik in september 2020 begonnen met de opleiding kinderfysiotherapie in Utrecht. Deze opleiding duurt drie jaar.
Om zo veel mogelijk ervaring op te doen naast mijn studie, zal ik iedere woensdag meekijken en meedoen met Ilona en Marloes. De mooie, kindvriendelijke ruimte in Renswoude en de ervaring van Ilona en Marloes, zorgt er voor dat ik een zo goed mogelijke ontwikkeling als kinderfysiotherapeut in opleiding kan maken.