Kinderfysiotherapie Renswoude

Draagconsulten

In het straatbeeld zie je steeds meer ouders hun baby/kindje dragen door middel van een draagdoek of draagzak. Het biedt gemak voor de ouder, omdat deze zijn handen even vrij heeft. Maar dragen geeft baby's ook een veilige plek in de buurt van zijn ouder, waardoor het rustiger wordt en minder huilt. Ook vinden baby's met reflux of buikkrampen het vaak erg fijn om gedragen te worden. Daarnaast werkt dragen ook positief op de sociaal-emotionele- en motorische ontwikkeling.

Marloes Kamphuis - Woutersen is draagconsulent. Zij kan u dan ook in een draagconsult uitleggen en leren hoe u uw kindje op een verantwoorde en ergonomische manier kan dragen.


Kinderfysiotherapie Renswoude biedt de volgende consulten aan:

Orientatieconsult:
Tijdens een oriëntatieconsult maak je kennis met ergonomisch dragen. Na een korte uitleg over ergonomisch dragen kan je verschillenden draagmethoden zelf uitproberen. Na afloop van dit consult heb je een goed idee welke draag methode bij je past.
Duur ca. 1 uur
In groepen van 3 à 4 personen: €20,- per persoon

Individueel draagconsult:
Bij een basisconsult leer je één knooptechniek. Dit kan een buik- of rugknoop zijn. Vooraf laat je weten waarmee je het liefst wil leren knopen. Door te oefenen met een pop en we de knoop stap voor stap doornemen zorgen we er voor dat je nadien je kindje veilig kan dragen.
Duur: ca. 1 uur, afhankelijk van wensen en ervaring
Individueel: €60,- per persoon per uur, wordt gerekend per 15 minuten.


Voor het maken van een afspraak, of voor vragen kunt u contact opnemen met de praktijk.