Kinderfysiotherapie Renswoude

Verwijzing/ DTF

DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie
Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor de kinderfysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Wij zullen uw huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Door middel van een korte screening zal beoordeeld worden of uw kind bij ons als  kinderfysiotherapeut aan het juiste adres is. Zo niet, dan kunnen wij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel
De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van de kinderfysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts. Vanuit de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen. 


Zowel Ilona Diepeveen als Marloes Kamphuis - Woutersen staan ingeschreven in het register van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie.